Waffle İstanbul

Waffle son dönemlerin en fazla talep gören tatlı türüdür. Üzerine eritilmiş çikolata ve çeşitli meyve ve çerezlerle süslenerek servis edilen hamurdan yapılan bir tatlı türüdür. Farklı ülkelerde değişik isimler alan waffle ilk olarak Belçika da ortaya çıkmış olan bir lezzet türüdür. İçinde bulunduğumuz çağda hazırlanması kolay olan ve vakit harcamadan yenilebilecek tatlar aranmaktadır. Özellikle bayanların çalışma hayatının içinde önemli yere sahip olması ve evdeki tempoya yetişememesi sonucu kolay hazırlanabilen gıdalara olan talep artmıştır. Waffle İstanbul gibi metropol olan bir şehirde oldukça fazla talep görüyor. İstanbul’da özellikle çalışan bayanların tercih ettikleri pratik bir tatlı türü olan waffle, İstanbul’da hemen hemen her semtte her damak tadına göre hazırlayan mekânlar bulunmaktadır.

Waffle Nasıl Yapılır?

Waffle, üzerine erimiş çikolata ve krem şanti gibi malzemeler sürülerek hazırlanan ve çeşitli meyve , badem ,fındık ve benzeri malzemelerle süslenerek hazırlanan bir hamurlu tatlı türüdür. Öncelikle kıvamı çok sert olmayan hamuru bal peteği şeklini veren makinede beş dakika gibi kısa sürede pişirilerek hazırlanır. Hamurunun pişme süresi waffle da lezzetin ilk kuralıdır diyebiliriz. Makinede beş dakikadan daha fazla kalan hamur istenilen kıvamın oluşmasını sağlayamayacaktır. Bu nedenle waffle hazırlarken ilk olarak hamurunun pişme süresine dikkat edilip ne fazla ne de az olmak suretiyle sadece beş dakika sonra waffle makineden çıkarılmalıdır. Üzerini süslemek için kullanılacak olan malzemeler tamamen damak zevkine göre değişmektedir. Süslemede kullanılan çikolatanın kıvamı akıcı olmalı ama çok fazla da cıvık olmamasına özen gösterilmeli.

İnsanların damak zevkine uygun çok geniş lezzet seçeneği sunan waffle böylelikle çok fazla çeşite sahip olması yönüyle vazgeçilemeyen bir tatlı olmuştur. Üzerini süslemede kullanılan meyve ve çerez gibi malzemeler sayesinde göz alıcı bir görünüme sahip olan waffle aynı zamanda besin değeri yüksek olan bir tatlı türüdür.

Waffle, İstanbul’un birçok semtinde hazırlanıp müşterilere sunulmakta. Bu işi ustaca yapan firmalar özellikle kullandıkları malzemenin tazeliğine ve kalitesine özen göstermektedir. Gıda alanında malzemenin kalitesi ve tazeliği diğer alanlarda kullanılan malzemeden daha büyük öneme sahiptir. Bayat malzemenin kullanımı zehirlenmelerle sonuçlanacağından waffle hazırlarken kullanılan malzemelerin insan sağlığına olan etkileri hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir. Çünkü insan sağlığı her şeyden daha fazla önem taşımaktadır.

Waffle her ne kadar hamurunun kıvamına ve kullanılan malzemelerin kalitesine bağlı olarak lezzet bulsa da asıl mesele işini severek ve bıkmadan yapan ve her seferinde yaptığı waffle sevgisini katan ustaların elinde asıl lezzetini almıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir